15.05.2019

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN MÜFTÜLÜĞÜMÜZE ZİYARET….

Çubuk Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında liseli gençler Müftülüğümüzü ziyaret ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile mevcut işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen projenin amacı; gençlerimizin dini konularda başvurabileceği en doğru ve yetkili kurumu tanımalarını sağlamak, Diyanet İşleri Başkanlığı  ve Müftülüklerin yapısal özelliklerini ve çalışmalarını  anlatarak, onların günlük hayatlarında kurumumuzdan daha fazla istifadelerine vesile olmaktır.

Bu kapsamda; Çubuk İbrahim Yılmaz Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri 14.05.2019 Salı günü Müftülüğümüzü ziyaret ederek, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülüğümüzün faaliyetleri hakkında İlçe Müftümüz Sayın Tahsin YAZGAN hocamızdan bilgi aldılar. Öğrencilerimle hoş bir sohbet gerçekleştiren ve teşkilatımızla ilgili merak ettikleri konuları izah eden İlçe Müftümüz, yapılan ziyaretten memnuniyetini ifade ederek öğrencilerimize birer kitap hediye ettiler.

İlçe Gençlik Koordinatörü Vaiz Handan MUSLU, ADRB Vaiz Hatice KUŞ, İlçe Vaizi Hüseyin DİNLER ve Murakıp Faruk TAŞCI hocalarımız da öğrencilerin ziyaretlerine eşlik ederek Müftülüğümüzde icra ettikleri çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdiler.

Ayrıca; ALO 190- FETVA hattının çalışmalarını da yakinen gören öğrenciler, daha sonra Müftülüğümüz müştemilatında faaliyet gösteren Ebu Hanife Hafızlık Kız Kur’an Kursunu ziyaret ederek Kurs Yöneticisi Hatice BAĞ hocamızdan "hafızlık" konusunda bilgi aldılar ve hafızlığa çalışan kızlarımızla tanışma fırsatı buldular. Daha sonra  Merkez Kız Kur’an Kursunu da (ihtiyaç odaklı-yüzünden okuma) ziyaret eden öğrenciler büyük bir ilgi ve memnuniyetle ziyaretlerini tamamladılar.

Bu vesile ile, ziyarette bulunan öğrencilerin şahsında tüm öğrencilerimize zihin açıklığı diliyor, öğretmenlerimize ve ADRB görevlilerimize özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.