20.03.2024

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ...

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Çubuk İlçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda; Kaymakamlık riyasetinde tertiplenen resmi törenlerin ardından İlçe şehitliği ziyaret edilerek Bayram MUMCU hocamızın Kur'an-ı Kerim tilaveti akabinde İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN'ın duası ile şehitlerimiz ve bütün geçmişlerimiz rahmet ve şükranla yâd edildi.

Aynı şekilde öğle namazı öncesi İlçemiz Cami-i Kebir Camiii'nde görevlilerimiz tarafından Mevlid-i Şerif okunarak, İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN'ın günün anlam ve önemine dair kısa-veciz sohbetinin ardından İçe Vaizimiz Hüseyin DİNLER tarafından İlçemiz ve ülkemiz genelinde okunmuş bulunan binlerce Hatm-i Şerifin duası yapıldı.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan, istiklal ve istikbalimiz için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimiz ile cümle geçmişlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere yeryüzünün tüm mazlum ve mağdurlarına Allah'tan cc inayet ve muzafferiyet diliyoruz.