26.02.2024

GÖKÇE KUR'AN KURSU HAFIZLARIMIZ, MEDAR-I İFTİHARIMIZ..!

Müftülüğümüz Gökçe Hafızlık Yatılı Erkek Kur'an Kursu mezunu, 33 Hafızımızın İcazet Merasimi, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü, REÎS'ÜL-KURRÂ Mustafa DEMİRKAN hocamızın riyasetinde, İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR, Hafızlık Dairesi Başkanı İbrahim YILMAZ, Yaygın Din Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Kerim Şükrü ÜNLÜ, Başkanlık Vaizi Ömer TAŞÇIOĞLU, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri başta olmak üzere çok sayıda Diyanet mensubu hocamız ile İlçemiz Daire Amirleri, din görevlileri, Kur'an Kursu öğretici ve öğrencilerimiz, hafızlarımızın ebeveynleri ve her yaştan kadın-erkek cemaatimizin yoğun teveccühleriyle Merkez Cami-i Kebir Camii'nde icra edildi.

Öğle namazı öncesinde İlçemiz Merkez Cami-i Kebir Camii İmam-Hatibi Hafız Uğur ARSLAN'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN'ın selamlama konuşması ile başlayan programda; DİB-Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Hafızlık Dairesi Başkanı İbrahim YILMAZ hocamız ve İl Müftümüz Dr. Hasan ÇINAR hazirûna hitap ederek tebrik ve teşekkürlerini ifade ettiler...

Hafız hocalarımızın aşr-ı şerif tilavetlerinin akabinde tesbihatlar eşliğinde huzura teşrifler eden 33 hafızımızın her birinin Kur'an tilavetleri ve REÎS'ÜL-KURRÂ Mustafa DEMİRKAN hocamızın Hatim ve İcazet Duası akabinde geleceğimizin teminatı Hafızlarımız, Başkanlığımızın Özel Basım Hafızlık Belgelerini REÎS'ÜL-KURRÂ hocamızın elinden alırken, ayrıca Müftülüğümüzün Başkanlık yayınlarından müteşekkil kitap seti ve diğer hediyeleri ile Gökçe Kur'an Kursu Derneğimizin birer altın hediyeleri İl Müftümüz ve misafir hocalarımız tarafından kendilerine takdim edildi.

Mübarek Beraat Kandili arifesinde, uzaktan-yakından birçok muhterem hocalarımızın ve her yaştan kadın-erkek cemaatimizin yoğun teveccühleri ile manevî ortamda gerçekleşen İcazet Merasimimiz; İl Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR hocamızın kıldırdığı öğle namazı akabinde hazirûna ikram ile hitam buldu.

Bu vesileyle; mezun olan hafızlarımızı, yetişmelerinde emeği geçen ebeveynlerini ve hocalarını tebrik eder, başta REÎS'ÜL-KURRÂ Mustafa DEMİRKAN hocamız, İl Müftümüz, Hafızlık Dairesi Başkanımız ve İlçe Müftülerimiz olmak üzere cemiyetimizi teşrif eden misafir hocalarımıza, pek kıymetli cemaatimize, başta Kur'an Kursu Derneğimiz olmak üzere programa maddi-manevi katkı ve katılım sağlayan hayır sahiplerimize şükranlarımızı sunar, mübarek Leyle-i Beraat'ımızın, vesile-i beraat ve necâtımız olmasını dileriz.