07.10.2022

Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansına Yoğun İlgi...!

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen ve her yıl farklı bir ana tema ile kutlanan, Peygamber Efendimizin de dünyayı teşriflerinin yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle “Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak icra edilen ve bu yıl ki teması da, ‘Peygamberimiz, Cami ve irşat’ olarak belirlenmiş bulunan “Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası ” etkinlikleri kapsamında Müftülüğümüzce 06 Ekim 2022 Perşembe günü İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet ÜNAL’ın katıldığı konferans programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Cami-i Kebir Camii İmam-Hatibi Hafız Uğur ARSLAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN; hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek çok yönlü etkinliklerin hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Başkanlığımızca hazırlanan ve katılımcıların büyük ilgiyle takip ettiği sinevizyonun ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÜNAL "Hz. Peygamber: Hikmetli Davetçi" başlıklı son derece akıcı ve müstefit bir konferans verdi.

İlçemiz Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin KANTAR ve Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Lokman KILIÇ başta olmak üzere daire amirleri, din görevlilerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ile birlikte kadın-erkek, genç-yaşlı vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen program, günün hatırası hediye takdimi ve İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN'ın katılımcılara teşekkürü ile sona erdi.