T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Çubuk Müftülüğü

15.01.2026

Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun...!

Recep ayının 27. Gecesi ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in Mir’acının 1447. sene-i devriyesi olan Miraç Kandili mübarek gün ve gecelerden olup, "Miraç" kelime olarak ”göğe çıkma yükselme” anlamına gelmektedir.

Miraç olayı, Peygamber Efendimizin (s.a.v) Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadiseye verilen isimdir.

Bu vesileyle 15 Ocak 2026 Perşembeyi 16 Ocak 2026 Cuma gününe bağlayan mübarek Miraç Kandili gecesinde, Merkez Cami-i Kebir Camii başta olmak üzere  tüm camilerimize cemaat bereketiyle dua ve ibadetin sevabına nail olmak isteyen kadın-erkek bütün müslümanları davet ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Mi'rac Kandilinizi tebrik eder, Leyle-i Mi'racın aziz milletimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileriz.