16.07.2024

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"; Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız...!

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinin sene-i devriyesinde millet varlığımızın temsil edildiği her yerde olduğu gibi İlçemizde de yoğun katılımlı anlamlı etkinlikler düzenlendi.

Bu kapsamda; 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü ilk olarak İlçe Kaymakamı Sayın Adem KELEŞ'in riyasetinde İlçemiz Şehitliği ziyaret edilerek Eyyüp Sultan Camii İmam-Hatibi Bayram MUMCU tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN tarafından dua edildi.

Yine aynı gün İlçe Kaymakamı Sayın Adem KELEŞ'in riyasetinde İlçemiz Yakuphasan Mahallesinde medfun 15 Temmuz şehidi Ömer TAKDEMİR kabri başında ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okundu ve İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN 'ın duasıyla tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi.

Ayrıca öğle namazı öncesinde başta İlçemiz Merkez Cami-i Kebir Camii olmak üzere tüm camilerimizde şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif tilavet olunarak hafta vesilesiyle okunan yüzlerce hatm-i şerifin duası İlçe Vaizimiz Hüseyin DİNLER tarafından yapıldı.

15 Temmuz 2024 Pazartesi gecesi saat:00:13'de tüm camilerimizden okunan salâlar ile aziz milletimizin milli iradeyi koruma kararlılığı bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiş oldu.

Bu vesileyle, vatan-millet, dîn-ü devlet ve mukaddesat uğruna rızaenlillâh canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan (cc) rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Allah (cc) bu aziz millete bir daha böyle ihanetler yaşatmasın...!!!