16.10.2019

HAFIZLARIN İCAZET SEVİNCİ

Müftülüğümüz Ebu Hanife Hafızlık Kız Kur’an Kursu mezunu 14 Hafize öğrencimize 14 Ekim 2019 Pazartesi günü İlçemiz Kuzey Yıldızı Salonunda “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Çubuk halkımızın kadın-erkek muhteşem teveccühleri ile yoğun bir katılımın olduğu programda; Cami-i Kebir Camii Müezzin-Kayyımı Hakkı KARAKUŞ'un Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN, günün mana ve ehemmiyetine değinerek, hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri, öğreticilerini ve bahtiyar ailelerini tebrik etti ve başta tüm şehitlerimiz ve ahirete irtihal etmiş gazilerimiz olmak üzere bütün geçmişlerimiz için, özellikle de Barış Pınarı Harekâtı’nı başarıyla yürütmekte olan kahraman ordumuz için katılımcıların hayır dualarını talep etti. Konuşmasının devamında Müftülüğümüz marifetiyle İhtiyaç Odaklı, 4-6 Yaş Grubu ve Hafızlık programları şeklinde yürütülmekte olan Kur'an Kursu hizmetleri hakkında kısa bilgi veren hocamız; "İlçemizde Gökçe Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu yanında yapımında son aşamaya gelinen Suffa Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu'nun hayırseverlerimizin destekleri ile önümüzdeki dönem eğitime açılmaya çalışıldığını ve bu suretle kızlarımızın da yatılı hafızlık eğitimi imkanına kavuşmasını arzu ettiklerini..." kaydetti.

İl Müftümüz sayın Yusuf DOĞAN hocamız ve İlçe Kaymakamımız sayın Adem KELEŞ'in arzu etmelerine rağmen elde olmayan nedenlerle tebrik ve selamlarını ilettikleri ve çok sayıda resmi/sivil erkanın iştirak ettiği programda Çubuk Belediye Başkanı Sayın Baki DEMİRBAŞ da kısa bir selamlama konuşması yaparak; “Kur'an-ı Kerim'in insanları hidayete erdiren, yol gösterici ve karanlık yolu aydınlatan ışık olduğunu, hafız kızlarımızın insanın dünyada elde edebileceği en büyük unvanlardan birine nail olduklarını..." ifade ederek, hafızlarımızı ve yetişmelerinde emeği geçenleri tebrik etti.

Konuşmaların ve İlçemizdeki hafızlık eğitiminin günümüze kadar gelişim hikayesinin özetlendiği Sinevizyon gösteriminin akabinde, Ankara İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr. Muhammed SEVİNÇ ve öğrencilerinin muhteşem Türk Tasavvuf Musikisi dinletilerinin ardından; gecenin gerçek sahibi ve şeref konuğu 14 hafız kızımız sahneye teşrif ederek, salonu hınca hınç dolduran misafirlerin göz yaşlarıyla bereketlenen duaları eşliğinde, babaları tarafından HAFIZLIK TAÇLARI takıldı. Akabinde hafızlarımızın belge ve hediye takdimi için sahneye davet edilen İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN'ın; "Bu hakkın ve şerefin hafızlarımızı yetiştiren vefakar hocalarına ait olduğunu" ifade ederek Ebu Hanife Kız Kur'an Kursu Hafızlık Sınıfı hocaları Hafız Hatice BAĞ, Hafız Meliha BAL ve Hafız Fatmanur AYKILIÇ'ı sahneye davet etmesi üzerine, kızlarımızın "Hafızlık Belgeleri" ve Müftülüğümüzce herbirerleri için hazırlanan "altın" ve "altın değerinde kitap seti" hediyeleri bizzat kendilerini yetiştiren hocaları tarafından takdim edildi.

Programın son bölümünde, daha önce İlçemizde de görev yapan Pursaklar İlçe Vaizi sayın Ferhat ATEŞ hocamızın harika sunuculuğuyla süpriz hediye olarak takdim ettiği kampanya ile hafızlarımıza "UMRE HEDİYESİ" çekilişi gerçekleştirildi ve İlçe Müftülüğümüz, Çubuk Suffa Hafızlık Kur'an Kursu Derneği, hayırsever vatandaşlarımızdan Mustafa KANDEMİR ve Çubuk İmam-Hatip Mezunları Derneği (ÇİM-DER)'in destekleriyle yapılan çekilişle 4 hafız umre ile ödüllendirildi.

Büyük bir katılım ve manevi bir atmosferde gerçekleşen program; değerli katılımcılarımızdan Başkanlık Müşaviri Faruk ARVAS hocamızın  tebrik ve duasıyla nihayete erdi.

Bu vesileyle; Ebu Hanife Hafızlık Kız Kursu mezunu 14 Hâfizemizi ve bahtiyar ebeveynlerini tebrik eder, yetişmelerinde maddi-manevi emeği geçenlere ve cemiyetimize teşrif edenlere şükranlarımızı sunarız.