24.09.2024

2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı Çoşkuyla Kutlandı

2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 24.09.2024 salı günü Elmadağ'a gelen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet ÜNAL'ın katılımıyla Elmadağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde "Peygamberimiz Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi .

Programa İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü ÇAYKARA, Belediye Başkanı Adem Barış AŞKIN, İlçe Müftüsü Muharrem EVİRGEN, İlçe Emniyet Müdürü Serkan YÜCEL, İlçe Jandarma Komutanı J.Üst Teğmen Ali KUMALAR, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Hasan Hüseyin ÖZİPEK, Elmadağ Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet ÖZDOĞAN, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan NAKİBOĞLU, Elmadağ Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halit UTLU, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program, Din Hizmetleri Uzmanı Mustafa ÖĞREN'in sunuculuğu, Esentepe Camii Din Görevlimiz Sefa Yasin YALIM'ın Kur'an Tilaveti, İlçe Müftümüz Muharrem EVİRGEN ve Elmadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ersan Okan KOÇTÜRK ‘ün açılış konuşması, Elmadağ Kaymakamımız Sn. Cemal Hüsnü ÇAYKARA’nın selamlama konuşması ile başladı. Akabinde Sinevizyon Gösterisi, Elmadağ Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Öğrencilerinin şiir dinletisi ve orataryo gösterisi, Prof. Dr. Mehmet ÜNAL'ın konferansı, ve çeşitli hediye takdimi ile son buldu.  Program bitiminde hafızlığını tamamlayan öğrencilerimize , Başkanlığımızca açılan yarışmalarda dereceye giren ve görevinde başarılı personelmize plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

İlçe Müftülüğü tarafından konferansa gelen konuklara gül ve kitap hediye edilirken, program çıkışında da Elmadağ Belediye Başkanlığı tarafından katılımcılara yemek ikramı yapıldı.