07.10.2024

Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansına Yoğun İlgi...!

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen ve her yıl farklı bir ana tema ile kutlanan, Peygamber Efendimizin de dünyayı teşriflerinin yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle “Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak birlikte icra edilen ve bu seneki ana teması, ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirlenmiş bulunan “Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası ” etkinlikleri kapsamında Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman KAAN hocamız 04.10.2024 Cuma günü Çubuk İlçemizde misafirimiz oldu.

İlçemiz Merkez Cami-i Kebir Camii'nde Cuma vaazı veren ve Hutbe i'râd eden hocamız; öğleden sonra da İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu bir konferans verdi.

"Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası" vesilesiyle Müftülüğümüzce düzenlenen konferans programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Cami-i Kebir Camii İmam-Hatibi Hafız Uğur ARSLAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN; hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek çok yönlü etkinliklerin hayırlara vesile olmasını dileyerek, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Başkanlığımızca hazırlanan ve katılımcıların büyük ilgiyle takip ettiği sinevizyon sunumunun ardından Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman KAAN hocamız son derece bilgilendirici müstefit bir konferans verdi.

İl Müftü Vekili Hacı Turan DEMİRCİOĞLU, Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Hilmi YAZAR, Ankara Kur'an Eğitim Merkezi Müdürü Fatih BİCE, Mamak Müftüsü Celil KARACA, Akyurt Müftüsü Adem YILDIZ başta olmak üzere daire amirleri, din görevlilerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ile birlikte kadın-erkek, genç-yaşlı vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen program, günün hatırası hediye takdimi ve İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN'ın katılımcılara teşekkürü ile sona erdi.

Program sonrasında Çubuk İlçemizde bu yıl hizmete giren Ankara Kur'an Eğitim Merkezi'ni de ziyaret eden heyet; seçkin hafızlarımıza başarılar dileyerek bu ilim-irfan yuvasının açılmasında maddi-manevi emeği geçenlere teşekkür ettiler.