26.02.2020

"KELEBEK MİSALİ" Kitap Müzakeresi

Yenimahalle İlçe Müftülüğünde KELEBEK MİSALİ adlı kitap müzakere edildi.

26 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 13.30’da Yenimahalle Müftülüğü Kitap Okuma Salonu’nda düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı’nın “KELEBEK MİSALİ” adlı kitabını okuyan Müftülük vaizleri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Kitabını:“Ayakta durmaya çalışan, Türkiye’de Müslümanca yaşamaya gayret eden kadınların hikâyesi Yesrib’in Medineleşmesi gibiydi.” mottosuyla tanıtan Müşavir Konarılı, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendi yaşadıklarımdan bahsederken aslında benim gibi yaşayan binlerce kadından bahsetmek istedim. Ayakta durmaya çalışan, Türkiye’de Müslümanca yaşamaya gayret eden kadınların hikâyesi Yesrib’in Medineleşmesi gibiydi. Yesribli Müslümanlar arasında Medine kurmaya çalışan kadınların hikâyesi; bahanelere sığınmadan, tembelliği tercih etmeden, mücadeleye sarılan kadınların hikâyesi...”

Yoğun ilgiyle takip edilen program, kitabın tanıtımı ve soru cevap şeklinde devam etti. Program, Müşavirin yeni kitabı “KELEBEK MİSALİ”ni imzalamasının ardından Yenimahalle İlçe Müftüsü Sinan Kazancı’nın, Konarılı’ya hediye takdimiyle sona erdi.