14.02.2020

Bağımlılıkla Mücadele

Yenimahalle İlçe Müftülüğünde “Bağımlılıkla Mücadele” konulu sunum gerçekleştirildi.

Yenimahalle Müftülüğü tarafından düzenlenen "Bağımlılıkla Mücadele” konulu sunum, Yenimahalle Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İlçe Vaizi Nuray Vergi; sunumunda, madde bağımlılığının ne olduğu, bağımlılık yapıcı maddeler, bağımlılığın olumsuz etkileri, nasıl başlayıp ilerlediği, kullanıcıların sığındığı gerekçeler, bağımlılığın nasıl tedavi edilebileceği gibi konuları ele aldı.

Toplumda giderek yayılmakta olan bağımlılık problemine, buna bağlı olarak düşen bağımlılık yaşına dikkat çeken Vaiz Vergi; ailelerin bu konuda duyarlılığını artıracak, bilinçlenmesini sağlayacak bilgilendirmeler yaparak önleyici ve koruyucu faaliyetin önemine değindi. Bütün tedbirlere rağmen madde bağımlısı olan kişiye nasıl yaklaşılması gerektiği ve bu konuda yardım istenilecek kurum ve kuruluşların bilgisini verdi.

Sunuma, Müftülük vaizleri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.