27.11.2019

“Peygamberimiz ve Aile” Konulu Konferans Düzenlendi

2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Yenimahalle İlçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansa İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, İlçe Müftülüğü personeli, din görevlileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Safa Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu Öğreticisi Hasan Moran’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Yenimahalle İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, açış ve selamlama konuşması yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının hafta dolayısıyla hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminden sonra mikrofona davet edilen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal, “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansını sundu.

Konferans vesilesiyle bir araya gelinen bu mekânın imanın, biatın, yüce Resul’e bağlılığın tazelendiği güzel bir ortam olduğunu dile getiren Ünal, sözlerine şöyle devam etti:

“Sevgili Peygamberimiz bize her şeyde örnekti: Mihrapta örnekti, evinde örnekti, baba olarak örnekti. Her konuda bizim için örnek olan o Yüce Resul, elbette ailevi konularda da bizim için örnekti. Mevla’mızın Ahzâb suresinin 21. ayet-i kerimesinde: “İçinizden Allah’ın lütfuna ve ahiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki Resulüllah’ta güzel bir örneklik vardır.” buyurduğu gibi Sevgili Peygamberimiz model bir şahsiyet olarak üsvedir, örnektir. O örnek olduğu gibi onun ailesi de bizim için örnektir.”

Yoğun ilgiyle takip edilen konferans sonrasında İlçe Müftüsü Kazancı tarafından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal’a çiçek takdim edildi. Ayrıca Mevlid-i Nebi Haftası dolasıyla yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.