11.10.2019

Yenimahalle’den Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi

Türkiye Diyanet Vakfının "Bir Damla Hayat” su kuyusu projesi kapsamında, Yenimahalle İlçe Müftülüğü ve TDV Yenimahalle Şubesi öncülüğünde Togo’da su kuyusu ve vakıf çeşmesi açıldı.

Afrika'da kuraklık yaşanan bِölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü su kuyuları oluşturmak amacıyla başlatılan "Bir Damla Hayat” su kuyusu projesi çalışmaları kapsamında, Togo’da su kuyusu açıldı ve vakıf çeşmesi inşa edildi.

Yenimahalleli hayırseverlerin, özellikle Hacı Baki Camii cemaati, hayırseverler Zümrüt ERBAŞ ve Ceyda DOĞAN’ın destekleriyle açılan su kuyusu ve vakıf çeşmesi; Togo’nun başkentine yaklaşık 400 km uzaklıkta yer alan, 14.500 hanelik bir köyün merkezine inşa edildi.

Yaklaşık 68 metre derinlikten sondajla çıkartılan su; otomatik, güneş enerjili panel sistemiyle 10 tonluk haznede biriktiriliyor, elektrikli su pompası sayesinde çeşmelerle halkın kullanımına sunuluyor. Su kuyusu, bölgenin ortalama 20-25 yıllık temiz içme suyu ihtiyacını karşılıyor. Temiz içme suyu için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan bölge halkı,  su kuyusu sayesinde artık rahatça temiz içme suyuna ulaşabiliyor.

Yenimahalle Müftülüğü olarak hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyor; yapmış oldukları hayırların, Cenab-ı Hak indinde makbuliyetini niyaz ediyoruz.