13.03.2020

SİNCANDA HAFIZLIK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYAN 20 ÖĞRENCİYE BELGELERİ VERİLDİ

Sincan İlçe Müftülüğüne ait Hafızlık Kurslarımızda eğitimlerini tamamlayan 20 öğrenciye düzenlenen programla hafızlık belgeleri verildi. Sincan İlçe Müftülüğüne ait yatılı ve gündüz kurslarında hafızlık eğitimi gören öğrenciler için İlçe Müftülüğünde program düzenlendi.
       Hafızların Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan program, İlçe Müftümüz Mevlüt TOPÇU’nun yaptığı sohbet ve duayla devam etti. Programda konuşma yapan TOPÇU, Sincan’da hafızlık eğitimi alan öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti. Hafız olan öğrencilerin sadece Sincan için değil, bütün ülke ve İslam âlemi için birer bereket ve değer olduğunu aktaran TOPÇU, "Allah mübarek etsin, hafız kardeşlerimiz çok önemli bir nimetin sahibi oldular. Sözlerin en güzelini ezberleyen öğrencilerimiz Peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa'nın ifadesiyle nimetin en şereflisi ve insanların en hayırlısı olma vasfına sahip oldu. Aileleri çok büyük onura sahip oldular. Allah bütün öğrencilere ömür boyu bu şerefli tacı taşımayı nasip etsin." dedi.
       TOPÇU, hafızlık hizmetlerinin son yıllarda güç kazandığına işaret ederek, artan Kur'an kurslarının fiziki yapılarının ve doğrudan devlet desteğinin bu konuda önemli rol oynadığını vurguladıktan ve bu konularda emeği olan ailelere hocalarımıza ve dernek görevlilerine tekrar teşekkür ettikten sonra hafızlarımıza belgeleri ve müftülüğümüz adına da çeşitli hediyeleri kendilerine takdim etti.