24.11.2022

SİNCAN CEZAEVİNDE İL MÜFTÜMÜZDEN KONFERANS

İl ve İlçe Müftülüğümüz organizesinde Sincan 2 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" Konulu Konferans ve yarışma düzenledi.

Cezaevinin konferans salonunda organize edilen programa İl Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR konuşmacı olarak katıldığı Programa Tetkik hakimi Hasan Bıyık, Cezaevi Savcısı Abdullah Çıtlak, İl Müftü Yrd. Fazlı Mutlu, L-2 Cezaevi Kurum Müdürü, Diğer Cezaevi Müdürleri, Cezaevi Öğretmenleri, Cezaevi Psiko Sosyal Servis Çalışanları, Cezaevi Vaizleri, İnfaz koruma memurları tutuklu hükümlüler katıldı.

Program 15 Temmuz Şehitler Camii Müezzin Kayyımı İbrahim AKÇER'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

L-2 Cezaevi Müdürü Ensar ÇELİK Bey selamlama konuşması yaptı.

Akabinde İl Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR "Hz. Muhammed'in insanlara, hayvanlara, çocuklara karşı sevgisi ve merhametini anlattı.

Günahlara ve kötülüklere tövbe edilmesi halinde herkesin affedilebileceği ifade eden ÇINAR, "Önemli olan hatada ısrar etmemektir. İster dışarıda olalım, ister içeride olalım, hepimiz Allah'ın kullarıyız. Bizler ahirete inanan insanlarız geriye değil hep ileriye bakmalıyız. İnanan insanlarda ümitsizliğe yer yoktur. Hz Ali efendimizin dediği gibi İki şeyi hiç unutmamalıyız Allah'ı ve ahiret gününü iki şeyi de hemen unutmalıyız bize yapılan kötülüğü ve yaptığımız iyiliği. Bu aziz millet Peygamberine sevdalıdır. Bu sevgi yaratılanı Yaratan'dan dolayı sevmeyi gerektirir." dedi.

Yapılan sohbetin ardından İlçe Müftümüz Mevlüt TOPÇU dua etti.

Sincan Cezaevinde 20 tutuklu ve hükümlünün katıldığı "Peygamber Efendimizle İlgili Şiir Yazma Yarışması"nda dereceye giren 5 kişi şiirlerini okudu. Dereceye girenlere Sincan Müftülüğümüz tarafından para ödülleri hesaplarına yatırıldı.