24.11.2022

İlçemiz Saraycık Fahr-i Âlem Cami Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Temel atma törenine Sincan Belediye Başkanı Sayın Murat ERCAN, ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ergin ÖLMEZ, İlçe Müftümüz Sayın Mevlüt TOPÇU, muhtarlarımız hocalarımız dernek yetkilileri ve Fahri Âlem Cami Dernek Başkanı ile vatandaşlarımız katıldı.

Program Saraycık camii imamı hatibi Hakan İŞİNATA'nın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Saraycık Fahri Âlem Cami Dernek Başkani Ali GÜLER'in konuşmasının ardından kürsüye gelen İlçe Müftümüz Mevlüt TOPÇU “Camileri mescitleri imar etmenin önemine ve sevabına vurgu yapan konuşmasında Camiler mescitler mahallelerimizin, şehirlerimizin en önemli noktasıdır. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifte diyor ki; “Kim Allah için bir mescit yaparsa, Allah’ ta onun için cennette bir ev inşa eder.” Camiden daha güzel bir hayır olamaz. Bu camimizde İnşallah mahallemize yakışır bir cami olacaktır. Bende Mahallelimize ve bu camiye katkı verecek, emek verecek hayırsever vatandaşlarımıza çalışanlarımıza hayır sahiplerine şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda tamamlayıp bir Cuma Namazı ile açılışı yaparız." İfadelerinde bulundu.

Akabinde Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN "Dini ve Hayri hizmetlerin ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Rabbim yapılacak caminin biran önce tamamlanıp ibadete açılmasını nasip eylesin."dedi.

Temel atma töreni kesilen kurban ve dualarla gerçekleşti.