20.06.2019

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Ankara’da Yapıldı

2019 yılı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması bölge finali 19 Haziran 2019 Çarşamba günü Ankara’da, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Komisyon üyeliğini; Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Osman İyişenyürek, İl Müftü Yardımcılarımız Adem Karadeniz, Fazlı Mutlu ve Tahsin Aydın ile Kızılcahamam İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın yaptığı Kur’an-ı Kerimi güzel okuma bölge yarışmasına Ankara, Çankırı, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Kastamonu, Bartın, Eskişehir ve Karabük illerinin il birincileri katıldı.

Birbirinden güzel okunan Kur’an tilavetlerinin ardından komisyonun yaptığı değerlendirme sonucunda; Düzce İlinden Muhammed Said Sezer bölge birincisi seçilerek bölgemizi temsilen Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Ankara İlimizden Cihan Kodal ikinci ve Zonguldak İlinden Fatih Akçay üçüncü seçildi.

Yarışma sonucunda dereceye giren görevlilere ve tüm katılımcılara İlimiz Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler taktim edildi.

Yarışma sonunda Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, yarışmacıları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.