11.01.2019

Bölge İl Müftüleri ve İlahiyat-İsl. İlm. Fak. Dekanları toplantısı Ankara’da yapıldı.

İç Anadolu Bölge Müftüleri ve İlahiyat-İslami İlimler Fakülteleri Dekanları II. İstişare Toplantısı; 9 Ocak Salı günü Ankara Müftülüğümüzün ev sahipliğinde, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, Bölge İl Müftüleri ve İlahiyat-İslami İlimler Fakültelerinin Dekanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur’an ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu; misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum dedi.

Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş, Başkanlık ile yükseköğretim kurumları arasında Kur'an ve sünnete dayalı dini bilginin herkese ulaştırılması noktasında iş birliğini önemsediklerini vurgulayarak, İlahiyat Fakültesi hocalarımız da işin içerisinde olsunlar, Kürsüde ve Mihrap da olsunlar dedi.

Toplantıya;

Kayseri Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Eskişehir Müftüsü Bekir Gerek, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Çankırı Müftüsü Burhan Keleş, Kırşehir Müftüsü Mehmet Yaman, Karaman Müftüsü M. Lütfi Ketenci, Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal, Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, Yozgat Müftüsü Salih Sezik, Sivas Müftü Vekili Harun Özkan, Niğde İl Müftü Vekili Ali Çetin ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İsl. İlm. Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, Kayseri Üniversitesi İsl. İlm. Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Eskişehir Osmangazi İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Kırıkkale Üniversitesi İsl. İlm. Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, ÇKÜ Üniversitesi İslm. İlm. Dekan Yrd. Dr. Fatih Güzel katıldı.