30.11.2018

Yeni Dünya Vakfı “Kitap Kahve Evi” Dualarla Açıldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın millet kıraathanesi projesinden esinlenerek hayata geçirilen Yeni Dünya Vakfı “Kitap ve Kahve Evi” Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu’nun yaptığı dua ile açılışı gerçekleştirildi.

‘Yeni Dünya Vakfı Kitap Kahve’nin Ankara Hamamönü’ndeki açılışı; Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, vakıf yöneticileri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu tarafından yapılan dua ile açılışı yapılan Kitap Kahve hakkında bilgi veren YDV Ankara Şube Başkanı Ali Toköz; Herkese açık bir mekan olacak. Gençlere dönük faaliyetler de yapılacak. Burada 3 bin kitap var. Burayı iş yeri açılışı olarak görmüyoruz, insana ve gençlere yatırım olarak görüyoruz. İsmine de kafe yerine kahve dedik” şeklinde konuştu.

3 bini aşkın kitap ile Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi bünyesinde herkese açık olarak hizmet verecek olan Kitap Kahve’de, ayrıca söyleşiler, kurslar ve çeşitli faaliyetlerde gerçekleştirilecek.