30.11.2018

"Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile" Konferansı…

Ankara Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun 29 Kasım Perşembe günü düzenlediği "Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile" konferansına Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü ve Süreli Yayınlar Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü konuşmacı olarak katıldı.

Kocatepe Camii Müezzin Kayyımı Furkan Tıraşçı’nın okuduğu Kur’an tilavetiyle başlayan program, İl Müftü Yardımcımız Aynur Yaşar’ın selamlama konuşması ile devam etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü, “Kur’an-ı Kerim’de; ‘Huzur bulmanız için size kendi cinsinizden eşler yaratması, aranızda sevgi ve merhamet bağları oluşturması da Allah’ın varlığının delillerindendir. Gerçekten bunda düşünen bir toplum için alınacak dersler vardır’ ayetini hatırlatarak, aile hayatı konusunda da en güzel örneği teşkil eden Peygamberimiz, hiçbir zaman hanımlarına sert muamelede bulunmamış ve onlara karşı daima iyi davranarak, şefkatle muamele etmiştir”

Nitekim Sevgili Peygamberimiz Veda Hutbesinde; “Kadınlar size Allah’ın bir emanetidir.” buyurmuştur. Dolayısı ile bu emanete saygılı davranmak herkesin boynunun borcudur” dedi.

Daire Başkanı Görgülü’nün ardından Kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü; Kuran ve Sünnet perspektifinde mutlu bir aile hayatı hakkında bilgiler verdi.

Konferansa; İl Müftü Yardımcılarımız Adem Karadeniz, Ali Ünal ve Aynur Yaşar ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, Süreli Yayınlar Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü, Etimesgut İlçe Müftüsü Yunus Can, Vaizler, Kur’an Kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.