29.11.2018

“Sağlık ve Medeniyet Derneği Öğrenci Yurdu” Mevlid-i Nebi Sohbeti

Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla 27 Kasım Salı günü, “Sağlık ve Medeniyet Derneği Erkek Öğrenci Yurdunda” sohbet ederek Hz. Peygamber (sas) Efendimizin örnek hayatından kesitler sundu.

Peygamberimizin güzelliklerin kendisinde toplanmış, örnek bir şahsiyet olduğunu ifade eden İl Müftümüz Sönmezoğlu; “Peygamber Efendimiz üstün kişiliği, güvenilirliği, insana değer vermesi, hakkı gözetmesi, sabırlı ve hoşgörülü oluşu ile en güzel örnektir” dedi.

Hz. Muhammed (sas)'in en önemli özelliğinden birinin; başkalarına önerdiği nasihatleri ve ahlak kurallarını önce kendi yaşamında uygulaması olduğunu söyleyen İl Müftümüz; “O, kendini başkalarından üstün görmemiş, Kuran-ı Kerim'in öğütlerini ve yasaklarını yaşamının her anında uygulamıştır” ifadelerini kullandı.

Programa; İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal, akademisyenler, doktorlar ve tıp öğrencileri katıldı.