27.11.2018

Çubuk İlçemizde “Peygamberimiz ve Gençlik” Konferansı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas)’in 1447. Yılı Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla Çubuk İlçe Müftülüğümüzce hazırlanan programa, Ankara Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan'ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen konferansta konuşan İl Müftümüz Sönmezoğlu; “Kur’an ve Sünnet Perspektifinden Gençlik” konusuna değinerek; “Peygamber Efendimizin sevgisinin her şeyin üstünde olması gerektiği, bu duygunun genç nesillere aktarılmasının ve gençliğin kıymetinin iyi bilinmesi ile 4-6 yaş Kur’an Kurslarının önemi gibi konulara dikkat çekti.

Konferans salonunu dolduran katılımcılara, İl Müftümüzün kaleme aldığı ‘Kuran, Hz. Peygamber, Aile ve Gençlik’ kitabı hediye edildi.

Program sonunda Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu tarafından İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu’na, çiçek takdim edildi.