06.03.2018

Diyanet İşleri Başkan Yrd. Prof. Dr. Huriye MARTI, “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” temalı konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Nazım Hikmet Kültür Merkezinde “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın”  temalı konferans verdi.

Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ankara İl Müftülüğümüzce düzenlenen programda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye MARTI, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde,  “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın”  temalı konferans verdi.

Konferansa Vali Yardımcısının değerli eşleri, Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten KOÇ,  Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanı Sema YİĞİT, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz, vaizlerimiz ve vatandaşlar katıldılar.

Konferans Kocatepe Camii İmam-Hatibi Nebi YAŞAR’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yenimahalle Müftüsü Sinan KAZANCI’nın selamlama konuşmalarının ardından program,  İl Müftü Vekili Mehmet Emin ÇETİN ‘in açılış konuşmasıyla devam etti.  Daha sonra Prof Dr. Huriye MARTI konferanslarını sundular.

Prof. Dr. Huriye MARTI konferansında,  “İnsanı değerli kılanın dil, din, ırk özellikleri olmadığını, bizzat eşrefi mahlukat olan  insanın bir değer olduğunu söyledi. Ayetler ışığında Allah’u Teala’nın insanı cinsiyet gözetmeksizin yeryüzünün halifesi kılarak şereflendirdiğini, kadın ve erkeğin ahlak, ibadet, takva ve sorumlulukta eşit olduklarını bu vesileyle de din, can, mal, namus ve akıl dokunulmazlığında eşit temel haklara sahip olduklarını” beyan etti.

MARTI, “Allah’u Teala’nın adil olduğunu ve dünyada ve ahirette insanlar arasında sorumluluk, temel hak, mükafat ve ceza, iffetli bir yaşam noktasında adaletle hükmedeceğini vurguladı”.

Konuşmasını  “Dünya bir metadır. Dünyanın metaının en hayırlısı da saliha bir kadındır” hadis-i şerifini hatırlatarak ve salonda hazır bulunan topluluğa ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek bitirdi.

Program, Vali Yardımcımızın eşlerinin Prof. Dr. Huriye MARTI’ya teşekkür ve çiçek takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.