31.05.2023

Ankara'dan İlk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Ankara'dan kutsal topraklara gidecek ilk hacı adayı kafilesi  havalimanı'ndan dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hac kafilesinin hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı Gidiş Terminali'nde düzenlenen törene, Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu , Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Muhammed Zeyd Özel, İl Müftü Yardımcıları, hacı adayları ve  yakınları katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde konuşan Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar; Hac ibadetinin  bütün müslümanların gönülden arzu ettiği ibadetlerin başında geldiğini ifade ederek, hac farizasını layıkıyla yerine getirip selametle yuvalarına dönmeleri niyazında bulundu.

"En Mutlu Günüm"
Hacı adayı Ömer Danacı, hacca gideceği için çok mutlu olduğunu belirterek, "13 sene önce yazıldım, bu yıl çıktı. Hayatımdaki en mutlu günüm bugün" dedi.

"Çok Güzel Bir Duygu"
Hacı adaylarından Filiz Özdemir ise "Çok güzel bir duygu. Rabb`im herkese nasip etsin. Çok mutluyum." ifadelerini kulandı.

İlk kafiledeki 787 hacı adayı ve diyanet görevlileri, pasaport kontrolü ve işlemlerin tamamlanmasının ardından dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Ankara`dan toplam 5 bin 615 hacı adayı bu yıl kutsal topraklara gidecek.