26.05.2023

Ankara’da ‘Vekaletle Kurban Organizyonu’ için Çalışmalara Başlandı.

.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2023 yılı vekaletle kurban bedellerini belirlemesinin ardından çalışmalar hız kazandı.

Bu kapsamda Ankara İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ankara Şubesi ev sahipliğinde “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Melike Hatun Camii Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya il Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Hizmetleri Şube Müdürleri, Zekat Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve İmam-Hatipler, Müezzinler ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.
Hacı Bayram Veli Cami İmam-Hatibi Yunus Koçan’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını İl Müftü Vekili Abdulhalim Acar yaptı.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Selim Argun; kurban ibadetinin tarihçesini, bütün dinlerde bu ibadetin var olduğunu, Hz.İbrahim(as)’ın bu konuyla ilgili örneğini ifade ettikten sonra , kurban ibadetinin; mümini Allah’a, zengini fakire, ümmeti de birbirine yaklaştırdığına değindi.

Argun ; ‘ Afrika insanlığa muhtaç, ete değil ’

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının uluslararası anlamda başarıyla devam ettirdiği , başka ülkelere de örneklik teşkil ettiği organizasyonlardan birinin Hac ve umre diğerinin de  vekaletle kurban olduğuna değinen  Argun ; özellikle Afrika kıtasında yapılan bu faaliyetin sadece muhtaçlara et dağıtmak olmadığını, yıllarca sömürülen insanlar için manevi destek olduğunu ,Anadolu insanıyla kurulmuş olan gönül köprülerinin  sağlamlaşmasına vesile olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda İl Müftü Vekili Acar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı  Argun’a, toplantiya katılımlarından dolayı teşekkür ederek kendisine günün hatırası olarak bir tablo hediye etti.

Başkan Yardımcısı Argun , daha sonra İl Müftü Yardımcıları ve ilçe Müftüleriyle birlikte Altındağ ilçe Müftülüğünce yeni açılan Gençlik Merkezini ziyaret etti.