22.05.2023

Diyanet Ankara İzcilik Kulübünün 3 günlük Kampı Sona Erdi.

Türkiye İzcilik Federasyonu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde İzci Liderliği Temel Kursunu tamamlamış din görevlilerinin, 11-15 yaş arası çocuklardan oluşturdukları izcilik kulübü üyeleri, 19-20-21 Mayıs tarihlerinde Çamlıdere Çamkoru Kamp alanında bir araya geldi.

Diyanet Ankara İzcilik Kulübü liderlerinin  uzun süredir ilgilendiği çocuklardan oluşan 54 kişilik izci grubu 3 günlük kampta izciliğin tarihi,izcilik türesi, izcilik selamının anlamı,izcilik düğüm çeşitlerini öğrenip uyguladılar.

Ankara İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar riyasetinde Ankara Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Keçiören Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen kampa ,Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı kamp malzemesi ; Keçiören Belediyesi ve  Pursaklar Müftülüğü ulaşım; Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay barınma; TDV Ankara ve TDV Keçiören Şubeleri iaşe; Çamlıdere Müftülüğü ise lojistik destek konularında katkı sağladılar.

İzciliğin ana hedefleri olan Allah'a ,kendine ve topluma karşı vazifelerini yerine getirmeyi kendine şiar edinen izciler 3 günlük kampın sonunda Türkiye İzcilik Federasyonu Yetkilisi Gurur Kibritoğlu’nun katıldığı yemin töreninde izcilik yemini ederek kulüp  fularlarını taktılar ve  Diyanet İzcilik  Kulübünün birer temsilcisi oldular.