22.05.2023

Ankara Genelinde Sabah Namazı Buluşmaları Devam Ediyor.

Ankara genelinde birçok camide düzenlenen "Sabah Namazı Buluşmaları" devam ediyor.
Son olarak Sincan Malazgirt Camii'nde gerçekleştirilen buluşmaya, İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ve Sincan İlçe Müftüsü Musa Uzun da katıldı.

Hacı Bayram Veli Camii Emekli İmam Hatibi Abdulkadir Şehitoğlu'nun sabah namazını kıldırdığı, Din Görevlileri İbrahim Akçer ve İsmail Şencan'ın Kuran'ı Kerim Tilaveti ve Tesbihat yaptığı buluşma sonrası İl Müftüsü  Dr. Hasan Çınar cemaate yönelik sohbet gerçekleştirdi.

Müftü Çınar sohbetinde; insanın ömründe en kıymetli dönemlerden  birinin gençlik olduğunu, gençleri her türlü kötü alışkanlık ver arkadaşlıklardan korumanın ailenin temel vazifesi olduğunu belirterek onlara güvenmenin ve sorumluluk vermenin önemli olduğunu ifade etti.

Çınar ayrıca, islamın beş temel esasından biri olan zekat ibadetinin toplumsal kaynaşmaya vesile olduğunu malı temizleyip bereketlendirdiğini, bunun zıddı olarak faizin ise maldaki bereketi azalttığını belirterek , zekat vermek konusunda ve faizle işlem yapmamak  konusunda hassas davranmak gerektiğini vurguladı.