18.05.2023

Ankara Müftülüğü’nden ‘En Güvenli Sığınağımız Aile’ konulu Konferans.

Ankara Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Aile Haftası münasebetiyle 12 Mayıs 2023 tarihinde ‘En Güvenli Sığınağımız Aile’ konulu seminer düzenlendi.

Yenimahalle Mevlana Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ankara İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar’ın açış konuşmasıyla başlayan programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. Enbiya Yıldırım katıldı.

Prof.Dr.Yıldırım, Kur’an-ı Kerim’den ve Hz.Muhammed(sav)in hayatından örneklerle, müslüman toplum için hayırlı nesiller yetiştirmede ailenin önemini ifade ederek ,dini bilginin en güzel haliyle anne tarafından verileceğini,camiye bağı güçlü olan ailelerin kendi içindeki bağlarının da güçlü olacağını ,geleneğine saygılı olmayanların geleceğini inşa edemeyeceğini belirtti. Yıldırım, ayrıca Hz. Peygamber (sav)’in  İslam Toplumunun teşekkülünde ve temelinde 10-30 yaş arası gençlere aktif görevler verdiğini bugünün ailelerinin de gençlere güvenli bir ortam sağlamak ve onlara sorumluluk vermeleri gerektiğinin altını çizdi.

İl Müftü Yardımcıları ,İlçe Müftüleri ve  Din Görevlilerinin de hazır bulunduğu programa aileler ve gençler yoğun katılım sağladı.