13.03.2023

Manevi Rehberlik Yapmakta Olan Personele Yönelik "Doğal Afetler ,Olağanüstü Haller ve Kadın" Konulu Konferans düzenlendi.

Ankara Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen programa, depremden etkilenen vatandaşlara yönelik Manevi Rehberlik yapmakta olan görevliler, ADRB(Aile ve Dini Rehberlik Bürosu) görevlileri, Vaizler, Kuran Kursu Öğreticileri ve  Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde misafir edilen depremzede vatandaşlar katıldı.

TDV konferans salonunda gerçekleştirilen programın açışında söz alan İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar ,deprem dolayısıyla ülke olarak büyük bir imtihandan geçildiğini, acıların hafifletilmesi, yaraların sarılması için her vatandaşımızın canla başla mücadele ettiğini, manevi destek alanında yapılan hizmetlerin çok değerli ve önemli olduğunu ifade ettikten sonra programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Konfaransa konuşmacı olarak katılan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) İslami İlimler Fakültesi  Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr Asım Yapıcı, deprem anında ve sonrasında yaşanan duygular, olağanüstü hallerden sonra yaşanan stres bozuklukları, depremi yaşamayan ancak sosyal medyadan takip edenlerde oluşan duygu durumları, insanlığın varolduğu günden bugüne diğer toplumlarda kadının yeri ve İslam’ın kadınlara bakışı konularında katılımcılara hitap etti.

Prof.Dr.Yapıcı, konuşmasının sonunda olağanüstü durumlarda  Manevi Danışmanlık ve Rehberlik hizmeti yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti ve katılımcılardan gelen sorulara da cevap verdikten sonra  program sonra erdi.