19.07.2022

Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar “15 Temmuz Şehitlerini Anma Programları” kapsamında; İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ankara Valiliğince organize edilen programlarda şehitlerimiz için dua etti.

İlk olarak saat 09:00’da Karşıyaka Mezarlığı 15 Temmuz Şehitliğinde ve 09:30’da ise Polis Şehitliğinde anma programları düzenlendi. Kocatepe Camii İmam-Hatibi Mehmet Atıcı ve Yenimahalle Kur’an Kursu Öğreticisi Hasan Moran tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Akabinde Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar şehitlerimiz için Ankara genelinde din görevlilerimiz tarafından okunan 3607 hatimin duasını yaptı.

Karşıyaka Şehitliğindeki programın ardından saat 10:00’da Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesinde düzenlenen anma Programına katılan Müftü Çınar, Ahmet Hamdi Akseki Camii Müezzin-Kayyımı Fatih Derdiyok’un Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasını yaptı.

Daha sonra Müftü Çınar, Beştepe Millet Camii’nde Cuma Namazı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif Programına iştirak etti.

15 Temmuz akşamı ise Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen anma programına katılan Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar İslam’da şehitliğin önemi üzerine yaptığı konuşmanın ardından şehitlerimiz için dua etti.

Tüm anma programlarına Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Bakanlık yetkilileri ile Ankara Valimiz Vasip Şahin ve İl Protokolü katılmışlardır.