20.05.2022

Prof.Dr. Metin Özdemir “Gençlik ve İnanç” Konulu Konferans Verdi.

Müftülüğümüzce Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kocatepe Konferans  Salonunda “Gençlik ve İnanç” konulu konferans düzenlendi.

Kocatepe Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Biliz’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını

İl Müftü Vekili Adem Karadeniz yaptı.

Karadeniz  konuşmasında;”Güçlü islâm toplumlarının çökertilip yok edilmesi o toplumdaki aile kurumuyla gençliğin ifsat edilmesiyle mümkündür. Fakat bizler hem aile kurumumuzu hem de gençliğimizi Kur’an ve sünnet merkezli   dinimizin bütün güzelliklerini onlara anlatarak buna fırsat vermeyeceğiz. Gençlerimiz gayet akıllı ve zeki bize düşen inanç hakikâtlarımızı doğru bir üslûp ve güzel bir temsille onlarla buluşturmaktır. ” ifadelerini kullandı.

Konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Prof.Dr. Metin Özdemir konuşmasında;

”İslâm esenlik,barış,huzur,rahmet ve adalet demektir.Peygamber Efendimiz ne güzel ifade etmiş müslüman;elinden dilinden herkesin güvende olduğu kimsedir buyuruyor. Siz burada müslüman kelimesinin yerine insan kelimesini koyarakta düşünebilirsiniz.İnanç bağlamında her ferdin zihin dünyasında öncelikli olarak bir yaratıcıya inanma duygusu vardır.Bu nedenle Allah’a (kader ve kaza buna dahildir), O’nun gönderdiği Peygamberine (peygambere iman etmekle meleklere ve kitaplara iman etmiş oluyoruz aynı zamanda) ve ahiret gününe iman etmek gerekir.İslâm dininin bize kazandırdığı en önemli değerlerden birisi hiç şüphesiz bu dünyanın ve bizlerin fani olduğudur.Bu bilinci çocuklarımıza en küçük yaşlardan itibaren anlatmalıyız. Bu eğitimde çocuk daha ana kucağındayken başlamalı bu çok önemli. Bununla birlikte çocuklarımıza daha küçük yaşlardan itibaren değer yüklü erdemli davranışlar kazandırmalıyız.Bu bağlamda Nahl suresinin 90. ayeti kerimesi bizim için serlevha niteliğe sahiptir. Yüce Allah‘Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder; hayâsızlığı, kötülüğü ve zorbalığı yasaklar. İşte Allah, aklınızı başınıza alasınız diye size böyle öğüt veriyor.’ buyuruyor.

Biz inanç dünyamıza  ait değerleri  doğru bir şekilde çocuklarımıza aktarabilir ve anlatabilirsek çocuklarımız gençlik çağlarında değişen dijital dünyanın dezenformasyonuna uğramaksızın farklı inanç akımlarının etkisine kapılmaksızın,İslâmın huzur ve sekine dolu rahmet ikliminde fıtratına uygun kendi inanç dünyamızla bütünleşmiş bir gençlik inşa edecektir.” ifadelerini kullandı.

Program katılımcıların Özdemir’e zihinlerdeki inanç problemleriyle ilgili soru sormasıyla devam etti.

Program günün anısına Ankara İl Müftü Yardımcısı Abdulhalim Acar’ın Prof.Dr. Metin Özdemir’e hediye takdimiyle son buldu.