02.09.2021

Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışmalarında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

İlimiz geneli Hafızlık Kurslarında eğitim görerek hafızlığını tamamlayan öğrenciler arası “Hafızlık Yarışması” ve İlimiz geneli Hafızlık eğitimi verilen Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında “Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” yapıldı.

Hafızlığını bitirmiş öğrencilerin hafızlıklarını ömür boyu muhafaza etmelerini teşvik etmek amacıyla yapılan yarışma hafız erkek ve kız öğrenciler arası olmak üzere iki kategoride yapıldı.

“Hafızlık Yarışması”nda dereceye girenler;

Erkekler arası yarışmada;

-  Pursaklar Ehl-i Beyt Merkez Kur’an Kursumuzdan Hafız Habip Efe ÇİL birinci,

-  Mamak Şehit Erhan Yıldırım Kur’an Kursumuzdan Hafız Bekir Talha ÖZDEMİR ikinci,

- Çankaya Tohumlar Latif Ekmekçioğlu Kur’an Kursumuzdan Hafız Muhammed Akif ERGİN üçüncü oldu .

Kızlar arası yarışmada ise;

- Yenimahalle Şehit Ömer Halisdemir Kur’an Kursumuzdan Hafız Reyyan Emine HIDIRLIGİL birinci,

-  Altındağ Karapürçek Arafat Kur’an Kursumuzdan Hafız Ebrar GÜLEN ikinci,

- Sincan Emir Sultan Kur’an Kursumuzdan Hafız Zeynep MALKAN üçüncü oldu.

Hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin aynı zamanda Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerimi güzel okumalarını da teşvik etmek amacıyla yapılan yarışma erkek ve kız öğrenciler arası olmak üzere iki kategoride yapıldı.

“Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye girenler;

Erkekler arası yarışmada;

- Keçiören Abdurrahman Gürses Kur’an Kursumuzdan Abdülkadir GÜMÜŞBAŞ birinci,

- Etimesgut Ashabı Suffe Kur’an Kursumuzdan Yusuf EROĞLU ikinci,

- Sincan Bucuk 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursumuzdan Bilal Sefa BOZKURT üçüncü oldu.

Kızlar arası yarışmada ise;

- Yenimahalle Niyaziye Cami Hafize Katırcı Kur’an Kursumuzdan Nur Sena SEBAT birinci,

- Altındağ Karapürçek Arafat Kur’an Kursumuzdan Nursena SARIFAKIOĞULLARI ikinci,

- Sincan Alkan Kur’an Kursumuzdan Zişan Betül SOYLU üçüncü oldu.

Pandemi kurallarına riayet edilerek İl Müftülüğü toplantı salonunda yapılan törende yarışmada dereceye girenler ödüllerini İl Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN’ ın ve İl Müftü Yardımcıları Ali ÜNAL’ ın, Ahmet EKİZ’ in, Aynur YAŞAR’ ın elinden aldı.

Program yarışmalara katılan bütün öğrencilere Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ un Safahat adlı eserinin takdim edilmesiyle son buldu.