17.08.2021

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Cengizhan Kaplan Dualarla Ebediyete Uğurlandı

Kuzey Irak'ta icra edilen Pençe-Şimşek Harekatı'nda Şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Cengizhan Kaplan Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazının akabinde kılınan cenaze namazının ardından Tekbirler ve dualar eşliğinde ebedi istirahatgâhına uğurlandı.

Şehidin cenaze namazı İl Müftümüz Dr. Yusuf Doğan tarafından kıldırıldı. Namaz öncesi cenazeye katılanlara hitap eden İl Müftümüz Doğan “ Vatan,bayrak,mukaddesat ve ezan uğruna en kıymetli değeri olan canını feda eden Aziz şehidimizi rahmet ve minnetle yâdediyorum.Rabbim şehidimizin mekanını cennet makamını âli eylesin.”Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların yaptıklarını boşa çıkarmaz.

Allah onları muratlarına erdirecek, gönüllerini şâdedecek ve onları, kendilerine tanıttığı cennete sokacaktır.” (Muhammed Suresi 4-5-6 Ayet TDV Meâli).

Rabbim bizleri şehidimizin şefaaatine nail eylesin. Şehidimizin uğruna canını verdiği vatanımızı,bayrağımızı,ezanımızı bütün mukaddesatımızı layıkıyla sahip çıkabilmeyi bizlere nasip  eylesin” ifadelerini kullandı.

Kılınan cenaze namazına Üst düzey devlet erkanıyla birlikte şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.