07.07.2021

Ankara Müftülüğü 2021 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları Yapıldı

Hem Kur'an kurslarımızda okuyan öğrencilerimize, hem de dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan vatandaşlarımıza yönelik olan 2021 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı 21 Haziran Pazartesi tarihinden itibaren yapılmaya başlandı.

Ankara İl ve İlçelerimize bağlı müftülüklerimizde 2021 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavına 135’i bayan, 182’ si erkek olmak üzere toplam 318 kişi müracaat etti.

Müftülüğümüz tarafından yapılan 2021 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, 29 Haziran Salı günü sona erdi.

Adaylar; “Hafızlık Tespit Sınavı” sonuçlarını  https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenebileceklerdir.

Sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizin “Hafızlık Belgeleri” eğitim gördükleri Kur’an kursunun bağlı olduğu ilçe müftülüğüne, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılarak belge almaya hak kazananların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecektir.