11.06.2021

Gölbaşı Müftülüğü Yeni Hizmet Binası Dualarla Hizmete Açıldı

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ ın teşrifleriyle, İlçe Müftülüğü hizmet binamızın açılışı yapıldı.

İlçe Müftüsü Ahmet DİLEK’ in açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ programa katılanlara hitap etti. İçerisinde 4-6 yaş Kur'an Kursu, konferans salonunun da bulunduğu hizmet binasının açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı ERBAŞ, “İllerdeki, ilçelerdeki çalışmalarımızın organizasyonunu, düzenini sağlayan, başta camilerimiz olmak üzere Kur’an Kurslarımız ve cami içi, cami dışı din hizmetlerimizi yöneten, organize eden Müftülüklerimiz, en güzel bir şekilde toplumumuza doğru dini bilgiyi ulaştırma noktasında gayret etmektedirler.” dedi.

Müftülüklerin, Diyanet İşleri Başkanlığı’ nın birer şubesi gibi olduğunu belirten Başkan ERBAŞ, “Müftülüklerimiz esasında Allah Resulü ‘nün Medine-i Münevvere’ de yaptırmış olduğu Mescid-i Nebevi’ nin de birer şubesidir. Çünkü Peygamber Efendimiz diyanet işlerini Mescid-i Nebevi’ den yönetiyordu. Bugün tüm Müftülüklerimiz Mescid-i Nebevi’ nin bir şubesi olarak bu görevi yerine getirmektedir.” diye konuştu.

Müftülüklerin, topluma din eğitimi verilmesi noktasında tüm yaş grupları için çalışmalar yürüttüğüne dikkati çeken Başkan ERBAŞ, “Bu eğitimi müftülüklerimizde Kur’an Kursu Hocalarımız, İmamlarımız, Müezzinlerimiz, Vaizlerimiz kürsülerden, minberlerden, mihraplardan, Kur’an Kursu sınıflarından halkımıza ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu hizmetlerimizin daha nitelikli bir şekilde devam etmesi için açılışını yaptığımız Gölbaşı Müftülüğümüz büyük bir vasıta olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN’ ın yaptığı dua sonrası Başkan ERBAŞ ve protokol üyeleri, kurdele kesimini yaparak müftülük hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra müftülük binasında incelemelerde bulunan Başkan ERBAŞ çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, Gölbaşı Kaymakamı Tülay BAYDAR BİLGİHAN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve üst düzey yöneticiler katıldı.