16.04.2021

İngilizce ve Çince Tercümanlık yapan Victoria KASHIRINA Ramazan-ı Şerifin bu rahmet dolu ikliminde İslam’ı Seçti

İngilizce ve Çince Tercümanlık yapan Victoria KASHIRINA, İslâm dininin kuşatıcılığından, Kur’an-ı Kerimin ruha huzur veren tilavetinden etkilenip İslâm dini hakkında yaptığı detaylı araştırmaların ardından İslâm dinini tercih edip Ankara İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Ankara İl Müftülüğü toplantı salonunda ihtida merasimi düzenlendi. Kocatepe Camii Müezzin Kayyımı Mustafa BİLİZ ’in Kur'an-ı Kerim’den Bakara Suresinin 285-286. ayet-i Kerimeleri tilaveti ile başlayan ve duygulu anların yaşandığı merasimde, İl Müftü Yardımcısı Ahmet EKİZ, Victoria KASHIRINA’ ya İslam dini ve Müslümanlık hakkında aydınlatıcı açıklamalar yaptıktan sonra ihtida merasimine geçildi. Victoria KASHIRINA İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz ve şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman olan KASHIRINA’ ya İl Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN “Ramazan-ı Şerifin bu rahmet dolu ikliminde ve Müslümanların bayramı olan Cuma gününde Müslümanlığı tercih etmenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Allah mübarek eylesin.” ifadelerini kullandıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kur'an-ı Kerim' in Rusça Meali ve Rusça Hz. Muhammed’ in Evrensel Mesajı ile birlikte Rusça ve İngilizce çeşitli hediyelerden oluşan hediye paketini takdim etti.