10.04.2021

"30 Cüz, 30 Hafız, 30 Vaiz" Mukabele ve Kur’an'ı Anlama Programı Başladı

Ankara Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen Mukabele ve Kur’an’ı Anlama Programı başladı. Program Ankara Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun Instagram adresinden (diyanet.ankaraadrb) canlı yayın şeklinde yapılacak ve kayıt yapılarak daha sonra da erişim imkanı sağlanacaktır .

Takipçilerini Ramazan ayında her gün 10.30' da Mukabele ve 11.30' da Kur’an’ ı Anlama programı ile ağırlayacak olan Müftülük, cami hizmetini evlere taşıyor ve vatandaşlara evlerinde Ramazan’ın huzurlu manevi iklimini yaşatıyor.

"30 Cüz 30 Hafız 30 Vaiz" sloganı ile duyurulan programda her gün farklı bir kârî hafız Kur'an tilavetini icra edecek. Peşinden, okunan cüzde bulunan diriltici mesajlar bir vaiz tarafından dinleyenlere aktarılacak. Böylece hayat kitabımız Kur'an-ı Kerim hem lafzı hem manası ile gönüllere taşınarak vahyin aydınlığında hayatı imar etme, Kur'an ayı Ramazan'ı Kur'an ile ihya etme imkânı dinleyicilere sunulacak.

Rahmet ayı Ramazan'dan 3 gün evvel başlatılan ve Kadir gecesi olarak ihya ettiğimiz 27. gece sonlandırılması planlanan program, 9 Nisan Cuma günü İl Müftüsü Dr. Yusuf DOĞAN’ ın Mukabele ve Cüzden mesajları ile başladı. Müftü DOĞAN, söz konusu hizmete ilişkin: "Rabbim Ramazanımızı mübarek eylesin. Başladığımız mukabele ile okuduğumuz ilk cüzümüzü makbul eylesin. Evlerimizi Kur’an’ sız bırakmayalım. Resul-i Kibriya Efendimiz ne buyururlar: "İçinde Allah'ın anıldığı ev ile Allah'ın anılmadığı evin farkı, diriyle ölünün farkı gibidir." (Müslim, Müsâfirîn, 211) Sadece Ramazan’ a has değil, daima hanelerimiz Kur’an evi, iman ocağı olsun inşallah." ifadeleri kullandı.

Vatandaşlarımız Mukabele ve Kur’an’ ı Anlama programını Ankara Müftülüğü youtube adresinden de takip edebileceklerdir.