01.04.2021

2021 Hafızlık Ve Kuran’ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Sonuçları Gururlandırdı

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından, Türkiye geneli Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kursları arasında düzenlenen Hafızlık Yarışmalarında öğrencilerimiz Yenimahalle Ömer Halisdemir Kur’an Kursumuzdan Dilanur KURT ve Pursaklar Ehli Beyt Kur’an Kur’an Kursumuzdan Abdullah Faruk ÖZ Ankara’ya bölge birinciliklerini getirdi. Türkiye finaline katılmaya hak kazanan bölge birincilerimiz, Covid-19 tedbirleri kapsamında 16-17 Mart tarihlerinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çevrimiçi olarak yapılan Türkiye finalinde ter döktüler. Öğrencimiz Abdullah Faruk ÖZ Türkiye ikincisi oldu.

Yine Başkanlığımızın “Türkiye geneli Hafızlık eğitimi verilen Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında tertip ettiği Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması bölge finalinde Sincan Şeyh Edebali Kur’an Kursumuzdan Fatih Mahmut ALBAYRAK bölge ikinciliğini elde ederken Yenimahalle Niyaziye Cami Hafize Katırcı Kursumuzdan Rabia BAYRAKÇI birinciliği elde ederek Türkiye finaline kaldı. 31 Martta çevrimiçi olarak gerçekleşen Türkiye finalinde hem Ankara’ yı hem bölgemizi başarıyla temsil eden öğrencimiz Rabia BAYRAKÇI Türkiye birinciliğini elde etti.  Bu vesileyle 2021 yarışmalarına iştirak edip dereceye giren tüm öğrencilerimize Ankara İl Müftülüğü ve TDV Ankara Şubesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Tertip edilen programda konuşan İl Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN, ‘’Bizim nezdimizde hepiniz birincisiniz sizleri bu ahlak üzere yetiştiren ve emek veren velilerinizi ve hocalarınızı tebrik ediyor gayretlerinin bereketli olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.