20.02.2021

Ankara İl Müftülüğü Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması ve Ödül Töreni Yapıldı

İlimiz geneli Hafızlık Kurslarında eğitim görerek hafızlığını tamamlayan öğrenciler arası pandemi kurallarına riayet edilerek İl Müftülüğü toplantı salonunda “Hafızlık Yarışması” yapıldı.

Hafızlığını bitirmiş öğrencilerin hafızlıklarını ömür boyu muhafaza etmelerini teşvik etmek amacıyla yapılan yarışma hafız erkek ve bayan kız öğrenciler arası olmak üzere iki kategoride yapıldı.

İl Müftü Yardımcısı Ahmet EKİZ, İl Müftü Yardımcısı Hatice NART ve İl Vaizi Belgizar ÖZBEK’ ten oluşan hafızlık yarışma komisyonu; Yarışma esnasında öğrencinin tilavet usulüne uygun kıraat ve sadasını dikkate alarak puanlama sistemiyle derecelendirme yaptı.

Sonuçlar açıklanmadan önce yarışmaya katılanlara hitap eden İl Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN; “Bizim nezdimizde hepiniz birincisiniz. Hafız olmak herkese nasip olmaz bu çok büyük bir şereftir. Çünkü Peygamber Efendimiz (sav) Ümmetimin en şereflileri Kur’ân’ ı ezberleyenlerdir.” buyuruyor sizler bu şerefe nail olmuş müstesna kimselersiniz. Bunu ömrünüz boyunca muhafaza edebilmeniz için sizlere iki önemli hususu tavsiye ediyorum. Öncelikle ezberlediğiniz ayetlerin manasını anlamak ve yaşamak için mutlaka Arapçayı en iyi şekilde öğrenmelisiniz ve sonra da onun ahlakıyla ahlaklanmak ve Kuran ahlakını hayatınızın her alanına yansıtmalısınız. Sizleri ailelerinizi ve hocalarınızı ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.

Erkekler arası yarışmada;

- Pursaklar Ehli Beyt Kur’an Kur’an Kursumuzdan Hafız Abdullah Faruk ÖZ birinci oldu ve ödülünü İl Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN’ ın elinden aldı.

- Sincan Şeyh Edebali Kur’an Kursumuzdan Hafız Mustafa Salih AVCI ikinci oldu ve ödülünü İl Müftü Yardımcısı Ahmet EKİZ’ in elinden aldı.

- Keçiören Abdurrahman Gürses Kur’an Kursumuzdan Hafız Hasan Enes KOCABAŞ üçüncü oldu ve ödülünü Hafızlık hocası Fikret CÖMERT’ in elinden aldı.

Bayanlar arası yarışmada ise;

- Yenimahalle Ömer Halisdemir Kur’an Kursumuzdan Hafız Dilanur KURT birinci oldu ve ödülünü İl Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN’ ın elinden aldı.

- Keçiören Muradiye Safiye Yüceler Kur’an Kursumuzdan Hafız Zeynep Nur KAYA ikinci oldu ve ödülünü İl Müftü Yardımcısı Hatice NART’ ın elinden aldı.

- Kızılcahamam Hasan Akkuş Kur’an Kursumuzdan Hafız Defne AKSOY üçüncü oldu ve ödülünü hafızlık hocası Nagihan GÜMÜŞSOY’ un elinden aldı.

Program hafızlık yarışmasına katılan bütün öğrencilere Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ un Safahat adlı eserinin takdim edilmesiyle son buldu.