10.02.2021

Portekiz vatandaşı Milli Sporcu İslam’ı seçti

Portekiz vatandaşı Alexandre Ferreira De Almeida, Ankara İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Goalball(Goltopu) Portekiz Milli takım Sporcusu Alexandre Ferreira De Almeida, Goalball Türk Milli takım Sporcusu Gülşah Aktürk’ ün vesilesiyle İslamı seçti.

Ankara İl Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve duygulu anların yaşandığı merasimde, İl Müftü Yardımcısı Ali ÜNAL, Alexandre Ferreira De Almeida’ ya İslam dini ve Müslümanlık hakkında aydınlatıcı açıklamalar yaptıktan sonra ihtida merasimine geçildi. İl Müftü Yardımcısı Ali ÜNAL, Din Hizmetleri Uzmanı Eşref Kaçmaz ve şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Alexandre Ferreira De Almeida, İskender ismini aldı.

İl Müftüsü Dr. Yusuf DOĞAN, “Ey Ali, senin elinle bir kişinin hidayete ermesi, yeryüzünde bulunan ve güneşin üzerine doğduğu her şeyden daha hayırlıdır. (Buhârî, fedâilu’s-sahabe 9; Müslim, fedâilu’l-Kur’ân 32, 34.)” hadisiyle vesile olan Gülşah AKTÜRK’ e teşekkür etti.

Müslüman olan İskender’ e İl Müftüsü DOĞAN tarafından ihtida belgesinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kur'an-ı Kerim'in Portekizce ve İngilizce meali ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.