01.07.2020

Murakıplarla İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ankara İl ve İlçelerinde görev yapan Murakıplarla 1 Temmuz Çarşamba günü Müftülük toplantı salonunda Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf DOĞAN başkanlığında İstişare ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Demirhan Türkoğlu’ nun Kur’an tilaveti ile başlayan toplantının sunumunu Murakıp Muşerref Ekinci tarafından yapıldı. İl Müftü Yardımcısı Adem KARADENİZ’ in konuşmasının ardından toplantıya katılan murakıpların öneri ve talepleri dinlendi.

Camilerimiz dünyada hızla yayılan ve ülkemizde de etkin olan Covid-19 İle mücadele çerçevesinde bir süre kapalı kalmış, önce cuma, öğle ve ikindi namazı, daha sonra ise beş vakit ibadete açılmıştır. Sağlık Bakanlığı ve Koronovirüs Bilim Kurulunun önerileri de göz önünde bulundurularak camilerde önlemlerin alınmasına devam edilmesi ve cemaatin uyması gereken kurallara dikkat edilmesi hususunda tavsiyelerde bulunuldu.

Toplantıda Covid-19 sürecinde Camilerde ve Kur’an Kurslarında dikkat edilmesi gereken hususlar özellikle sosyal mesafeye dikkat edilmesi, maske ve seccade kullanılması konusunda gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi ile ilgili talimatlara uyulması gerektiği belirtildi.

İlçe Müftülüklerinin Belediye ve Derneklerle organize bir şekilde camilerin temizliğine ve pandemi sürecinde cemaatimizi yakından ilgilendiren konularla ilgili olarak işbirliği yapılması tavsiye edildi.

Yaz Kursları ile alakalı eğitimlerin takibinin Eğitim Portali üzerinden yapılması talimatı verildi.

Toplantı Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN’ ın tavsiye ve değerlendirmeleriyle sona ermiştir.