21.04.2020

Ankara Müftülüğü Kan Bağışı Çağrısına Sessiz Kalmadı

Diyanet İşleri Başkanı   Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın; “Ramazan’dan önce tüm mensuplarımızı, din görevlilerimizi ve milletimizi kan bağışına davet ediyorum” çağrısına Ankara Müftülüğü sessiz kalmadı.

Ankara Müftüsü Dr. Yusuf Doğan beraberindeki İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri ile birlikte Kızılay Güvenpark Kan Bağış Merkezine kan bağışında bulundular.

İl Müftümüz Doğan; kan bağışının önemine vurgu yaparak “Şahsım, il müftü yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz ve Ankara da görev yapan din görevlilerimiz olarak bugün burada Diyanet İşleri Başkanımızın kan bağışı çağrısına öncülük ediyoruz. Dünyayı saran bu salgın hastalıkta birbirimize olan bu yardımlaşmamız, dayanışmamız Ramazan ayı ile birlikte daha bir anlam kazanmaktadır. Ülkemizdeki Covid-19 salgını sebebi ile vatandaşlarımız kan verme konusunda çekince yaşayabilirler; ancak Kızılay kan merkezlerinde sosyal mesafe kuralına uyarak, hijyenik bir ortamda, vatandaşlarımız kan bağışında bulunabilirler. Tüm görevlilerimizi ve vatandaşlarımızı kan bağışına destek vermeye davet ediyor, Ramazan-ı Şerif’in Ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa sıhhat, bereket ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz diyorum” dedi.