22.10.2019

Ankara Müftülüğü Tashih-i Huruf Kursu Eğitimi Başladı

İl Müftülüğümüzce düzenlediğimiz Tashihi Huruf kursumuz 45 Erkek ve 15 Bayan personelimizin katılımıyla eğitime başladı.

Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Müftülüğümüz uhdesinde Safvan Çakıroğlu Kıraat Merkezinde açılan Tashih-i Huruf Kursu’nun açılışı İl Müftümüz Yusuf DOĞAN tarafından gerçekleştirildi.

6 ay sürecek olan Kurs Programında; Kur’an-ı Kerim okumaya giriş, talim ve tecvit kurallarına uygun yüzüne ve ezber okumak dersleri, 432 saat; Kur’an-ı Kerim meali, 48 saat; dini musiki, 96 saat; ilmihal, 48 saat ve 48 saat de hitabet olmak üzere toplam 672 saatlik bir krediden oluşan eğitim faaliyeti olacak.