04.06.2014

Osman ŞEKERCİ

1973 yılında Şanlıurfa'da doğdu.İlköğreniminin ardından Şanlıurfa’nın tanınmış hafızlarından Ulu Cami İmam Hatibi babası Hafız Yaşar Şekerci'nin  yanında hafızlığını tamamladı. Lise eğitimini Şanlıurfa İmam Hatip Lisesinde tamamlayan Şekerci, 2000 Yılında ise Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.5 yıl medrese usulü Arapça eğitimi aldı.1993 Yılında İmam-Hatip olarak memuriyet hayatına başlayan ve dokuz yıla yakın İmam-Hatip olarak görev yapan hocamız, Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon/Darıca Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden 2005 yılında mezun olmasının akabinde, sırasıyla Trabzon/Akçaabat, Afyon/Başmakçı, Konya/Karapınar İlçelerinde vaizlik, Diyarbakır/Çermik, Sinop/Türkeli, Gaziantep/İslahiye ve Nizip, Hatay İskenderun ilçelerinde Müftülük görevlerinde bulundu.

08.05.2023 tarihinde Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başlayan Osman Şekerci evli ve dört çocuk babasıdır. Hocamız iyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce bilmekte, Fransızca ve Farsça diline de özel ilgi duymaktadır.