03.12.2020

Ankara Müftülüğü "Dünya Engelliler Günü" Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler günü bir “farkındalık” günüdür. Bizler Ankara müftülüğü personeli olarak “Engelli bireylerin herkes gibi toplumun bir parçası olduğunun farkında” yız.

Engellilik durumu, imtihan dünyasının bir gerçeğidir:

كُلُّ نَفْسٍ ذَٓائِقَةُ الْمَوْتِۜ وَنَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةًۜ وَاِلَيْنَا تُرْجَعُونَ

Her can ölümü tadacaktır. Denemek için sizi kötü ve iyi durumlarla imtihan ederiz. Sonunda bize geleceksiniz.(Enbiya/ 35)

وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَىْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ اْلاَمْوَالِ وَاْلاَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ

Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! (Bakara/155)

Engellilik ile imtihan geçiren bu kardeşlerimizin “manevi destek ve din eğitimi” konusunda her zaman yanlarındayız. Pandemi sürecinde yavaşlayan engelli din hizmetlerimiz inşallah sonrasında ivme kazanarak devam edecektir. Şu an mevcut kurslarımızda online eğitimler zaten devam ediyor.

Özellikle Metropol ilçelerimizde, işaret dili ve braille eğitimi almış yeterli sayıda personelimiz, talep eden işitme ve görme engelli vatandaşlarımızın din eğitimi ve İşaret dili hutbe çevirisi taleplerini yerine getirecektir.

Engelli vatandaşlarımızın il ve ilçe müftülüklerinde görevli Engelli Koordinatörleriyle irtibata geçerek “din eğitimi” taleplerini iletebilirler.

Rabbimizin özel kulları olan Kıymetli dostlar,

Bizler sizin zorlu imtihanınızın farkındayız ve Sadece 3 Aralık’ta değil her zaman yanınızdayız.