05.11.2020

Evliliğe İlk Adım Semineri

EVLİLİĞE İLK ADIM SEMİNERİ

(Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek)

Diyanet İşleri Başkanlığımız aile müessesesinin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmektedir. Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yapmaktadır.

Bu kapsamda nişanlı ve yeni evli çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla Müftülüğümüz tarafından “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek Projesi” kapsamında “Evliliğe İlk Adım” semineri planlanmaktadır.

Konu Başlıkları

1. Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik,
  2. Nikâh ve Sorumlulukları,
  3. Ailemin İletişim Dili,
  4. Ailede İffet ve Mahremiyet,
  5. Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun,
  6. Çocukla Şenlenen Yuvalar,
  7. Evlilikle Büyüyen Ailem,
  8. Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı.

Kimler Katılabilir:

1. Nişanlı Çiftler,
  2. Yeni Evlenen Çiftler (Evliliği 5 Yılı Geçmemiş Olmak)

Başvuru Yeri:

1. Pursaklar İlçe Müftülüğü,
  2. Cami Din Görevlileri,
  3. Kur’an Kursu Görevlileri.

Başvuru Şekli:

Başvuru şartlarını taşıyanlar, başvuru formunu doldurarak başvuru yeri başlığında belirtilen birimlere teslim etmek suretiyle yapabileceklerdir.

Seminerle İlgili Hususlar:

1. Seminer on-line olarak yapılacak olup ilgili platform belirlendiğinde katılımcılara bildirilecektir.
  2. Seminer haftada 2 (iki) defa olmak üzere 4 (dört) hafta sürecektir.
  3. Seminerin yapılacağı tarih başvuru yapan adaylara en az bir hafta önce bildirilecektir.
  4. Semineri tamamlayan katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

Bilgi almak İçin Pursaklar İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu arayabilirsiniz.