29.11.2018

OKU-YORUM PROJESİ AÇILIŞI VE “GENÇLİĞE DEĞER” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla 22.11.2018 Perşembe günü saat 11:00’de Pursaklar Gençlik Merkezi Konferans Salonunda Pursaklar İlçe Müftülüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından 2 yıldır devam eden “Oku-Yorum” projesi kapsamında 3 ortaokul, 6 liseden 250 gencin 20 kitabı okuyacakları  programın açılışı yapıldı.

Konferansa katılımcı olarak Pursaklar İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül, Daire amirleri ve 3 ortaokul, 6 liseden 250 öğrenci katıldı.

Konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül “Peygamber ve Gençlik” konulu konferansında Türkiye’deki kitap okuma oranı, basımı ve çeşitleri, sahabe döneminden günümüze örnekleme yapmaya çalıştı.

Konferans sonunda Kur’an Kurslarını ve yeni açılan gençlik merkezini ziyaret ettikten sonra Pursaklar Altınova Kur’an Kursunda hafızlık yapan gençlerle bir araya gelip “Hafızlığın bir hedef değil araç olması gerektiğini, daha sonra Arapça başta olmak üzere yabancı dillerle desteklenmesinin önemli olduğunu, ümmeti Muhammed’in hafızlık yapmakta olan bu gençlere ileride üniversitelere giderek farklı birimlerde ihtiyacının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştı.