21.11.2018

” KUR’AN VE SÜNNET PERSPEKTİFİNDE GENÇLİK “ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle 20.11.2018 Salı günü saat 14:00 ‘de halkımıza yönelik Saray Kültür Merkezi Konferans Salonunda “ Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Gençlik “ konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan, Daire amirleri, Pursaklar Müftülüğü personeli ve geniş halk kitlesi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program sine vizyon gösterimi ile devam etti. açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan yaparak katılımcılara programa teşriflerinden dolayı teşekkür etti. “Salona sığamadık, inşallah diğer programlarımızı daha büyük salonlarda yapmayı planlıyoruz” dedi. Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara’da konuşmasında “Buraya gelen ayaklar yürümekle şeref kazandı, diller konuşmakla şeref kazandı, sonsuz hamdı selamlar olsun” dedi.

Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Gençlik  konulu konferansını vermek üzere kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Lokman suresinden örnekler verdi. Albayrak iki şey istedi” bu hafta Peygamber Efendimizin hayatını okuyun, lokman suresinin ikinci sayfasını okuyun 57 İslam ülkesi var. Müslüman ülkelerin gençliği mahvedilmek isteniyor, bununla mücadele için Peygamber Efendimizi tanıyın lokman süresinin reçete olarak uygulayın, her anne baba çocuğuna vicdan ahlak ve hak hukuk maneviyatı dersi vermesi gerekir. Gençlere güven ve sorumluluk verilmesi gerekir” dedi. Konferansın sonunda İslam tarihindeki örneklerden bahseden Albayrak,” Peygamberimiz İslamı yayarken çevresinde hep gençler vardı.” dedi.

Program sonunda “ Peygamber ve Gençlik “ adlı kitap Pursaklar Müftülüğü tarafından katılımcılara hediye edildi.