19.11.2018

GENÇLER SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Peygamberimizi daha iyi tanımak/tanıtmak, anlamak/anlatmak, hayatımızı O’nunla anlamlandırmak ve O’nun sevgisini canlı tutmak, gençleri yüce dinimiz İslam’ın evrensel mesajlarıyla buluşturmak amacıyla 18.11.2018 Pazar günü Merkez Camii’nde “Peygamberimiz ve Gençlik” konusunun ele alındığı “Gençlerle Sabah Namazı Buluşması” programı gerçekleştirildi.

Program sabah namazı ezanının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Ardından sabah namazı kılındı ve akabinde zikir ve tesbihat yapıldı.

Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu gençlerle ve cami cemaatına yaklaşık 45 dakika hitap etti. Anne ve babanın çocukları üzerindeki vazifeleri, gençlerin uzak durmaları gereken kötü alışkanlıkları ve gençlere düşen vazifeler üzerinde durdu. İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan teşekkür konuşması yaptı ve ardından dua yaptı.

Program, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun yazdığı “Kur’an, Hz. Peygamber, Aile ve Gençlik” kitabının katılımcılara dağıtımı ve çorba ikramı ile sona erdi.