17.04.2024

Pursaklar İlçe Müftülüğü Tarafından Miniklere İlk Orucum Ödülü Verildi

Pursaklar Müftülüğü Altınova Diyanet Gençlik Merkezinden Ramazan ayında ilk kez oruç tutan çocuklara "İLK ORUCUM MADALYASI"verildi.

Pursaklar Müftülüğü Altınova Diyanet Gençlik Merkezi tarafından 5 yıldır geleneksel hale getirilen ilk Orucum madalyası projesiyle çocuklar hediyelerle teşvik edilerek erken yaşta oruç ibadetiyle tanışıyorlar.

Bu yıl düzenlenen programda Pursaklar Altınova Mahallesi'nde ilk kez oruç tutan ilkokul ve Ortaokul düzeyinde ki çocuklara madalyaları İlçe Müftüsü Nihat SEVİL, Gençlik Merkezi Manevi Danışmanları ve Din görevlileri tarafından takdim edildi.

İlçe Müftüsü Nihat SEVİL programda yaptığı konuşmada " çocukların verilen hediyeleri hayatları boyunca unutamayacaklarını dile getirirken, böyle güzel bir projenin ülke genelinde uygulanması gerektiğini ifade etti. Devamında nice zahmetlerle küçük yaşta oruç tutan çocukları tebrik ederek programa katılan velilere ve projeyi yürüten hocalara teşekkür etti."

Diyanet Gençlik Merkezinde Madalyalarını ve hediyelerini alan çocuklar aileleriyle birlikte büyük bir sevinç ve coşku yaşadılar.